Szoftver fejlesztés

Prg

Egyedi szoftverek, egyedi megoldások

A már létező szoftverek gyakran nem képesek egy vállalkozás összes szükségletét kielégíteni, ezért felmerülhet az igény egy saját tervezésű szoftverre. Az egyedi elképzelések alapján fejlesztett szoftverek nem tartalmaznak felesleges funkciókat, elemeket. A gyakorlat azt mutatja, hogy akár pár hónap alatt is képes megtérülni egy egyedi fejlesztésű folyamat támogató rendszer, mivel képes a vállalkozás hatékonyságát drasztikusan növelni, illetve költségeit csökkenteni.

Egyedi szoftverfejlesztés folyamata

Az ügyféllel való szoros együttműködés kiemelten fontos már a felmérés során is, mivel a feltérképezett igények határozzák meg a szükséges szoftverfunkciókat.
Ebben a dokumentumban egyértelműen és részletesen meghatározzuk ügyfeleinkkel közösen a szükséges funkciókat, valamint javaslatokat teszünk tapasztalataink alapján. Az egyedi folyamatokhoz megtervezzük a lehetséges megoldásokat, majd kiválasztjuk ezek közül a legkönnyebben és kompromisszummentesen megvalósíthatót.
A feladatokat az előre felállított logikai és fontossági sorrendben végezzük el, az elkészült feladatokról általában folyamatos riportot küldünk.
Egyedi szoftverfejlesztés közben, valamint minden lezár munkafázis után különböző teszteléseket végzünk, az átadás előtt azonban egy nagyobb és átfogóbb tesztelést szükséges elvégezni. Ebben a fázisban az elkészült szoftvert egészében vizsgáljuk. Összevetjük a specifikációban lefektetett terveket a megvalósult termékkel, kipróbálunk minden funkciót, illetve különböző eszközökön is kipróbáljuk a szoftvert a kompatibilitás és a megfelelő megjelenés érdekében. A belső tesztelést a felhasználói tesztelés követi. Amennyiben szükséges, elvégezzük a végső módosításokat az észrevételek alapján, majd, ha a terv és az elkészült szoftver megegyezik, a szoftver átadása következik.
Az utolsó szakaszban a kész szoftvert feltelepítjük a szerverre és átadjuk a fejlesztési dokumentációt. Egy rendszer bevezetése után jellemzően szükség van betanításra is, hogy a vállalkozás dolgozói megfelelően tudják kezelni az új szoftvert a mindennapokban. Az általunk bevezetett rendszerekhez helyszíni, vagy akár távoli oktatást biztosítunk, így garantálva, hogy mindenki magabiztosan használhassa azt.